Óbudai Almáskert Óvoda

Étkezés

Kedves Szülők, Gondviselők!

Jelen levelünkben tájékoztatjuk Önöket az étkezés megrendeléséről, lemondásáról és a befizetésre vonatkozó szabályokról.
A megrendelések mindig a következő hónapra rögzíthetőek (pl.: augusztusban szeptemberre, szeptemberben októberre rendelünk).

I. AZ ÉTKEZÉS MEGRENDELÉSE, BEFIZETÉSE

Elektronikus befizetés (elektronikus megállapodás kitöltés alapján)
Minden hónapban 1-15-ig a https://kszki.eny.hu oldalra belépve a szülő megrendelheti az étkezést a következő hónapra és automatikusan kiállíthatja a számlát.
Az elektronikus fizetés két módon történhet: átutalással vagy bankkártyás fizetéssel.

FONTOS! INGYENES ÉTKEZÉS ESETÉN is minden esetben személyesen vagy e-mailben kell jelezni az étkezés igénylését, vagy elektronikus megállapodás alapján az online felületen kell havonta rögzíteni.

II. LEMONDÁSOK KEZELÉSE

1.) A lemondásokat hétfőtől péntekig reggel 9:00 óráig az alábbi 3 formában fogadjuk el:
• TELEFONON (munkanapokon 8:00 órától)
• ELEKTRONIKUS FELÜLETTEL RENDELKEZŐK az alkalmazás által biztosított módon.
2.) A lemondások határideje: A lemondás minden munkanap 10:00 óráig rögzíthető, de csak másnapra, vagy az azt követő napokra. A következő nap csak az azt megelőző munkanapon reggel 10:00-ig rögzíthető (tehát pl. egy hétfői napot legkésőbb a hétfőt megelőző pénteken reggel 10:00-ig).
3.) Étkezési kedvezményben részesülők lemondási kötelezettsége: Az étkezési kedvezményben részesülőknek a törvényi szabályozásnak megfelelően lemondási kötelezettségük van. Amennyiben a kedvezményes étkezés lemondása nem történik meg 3 vagy több nap folyamatos távollét idejére, a szülő első esetben felszólító levelet kap, a következő ilyen esetben a le nem mondott étkezés(ek) nyersanyagnorma + ÁFA áron kiszámlázásra kerülnek az igénybe vevő felé.

III. NORMATÍV KEDVEZMÉNYEK ÉTKEZÉSHEZ

1.) Nagycsaládos kedvezmény
2.) Tartós beteg kedvezmény:
A kedvezmény igénybevételéhez a Kormányhivatal által kiadott határozatot és az érvényes hatósági igazolvány fénymásolatát kell leadnia.
3.) Tartósan beteg kedvezmény-SNI esetén abban az esetben, ha gyermeke szakértői szakvéleménnyel rendelkezik, annak másolatát kell benyújtania a kedvezmény igénybevételéhez.
4.) Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény
5.) Nevelésbe vett gyermek étkezési kedvezménye

IV. ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL BIZTOSÍTOTT ÉTKEZÉSI KEDVEZMÉNYEK

1. Lakcím kedvezmény:
III. kerületi lakhellyel rendelkező szülő (lakcím kártyán szereplő III. kerületi állandó vagy tartózkodási hely) vagy III. kerületi önkormányzati fenntartású intézményben dolgozó szülő gyermeke kaphatja ezt a kedvezményt.

V. DIÉTA IGÉNYLÉSE

Diétás ellátást csak szakorvosi igazolás és az általunk küldött szülői nyilatkozat visszaküldése alapján tudunk biztosítani, erre a közétkeztetést szolgáltató céget törvény kötelezi.

Ebédbefizetéshez/lemondáshoz: https://kszki.eny.hu/
Étlapok: https://www.hungast.hu/etlapok

Étkezéshez kapcsolódó dokumentumok letöltése: https://www.kszki.hu/Pages/Details/1

 

OSZD MEG HA TETSZETT!